Sneeuwman

image

image

Ik was er echt van overtuigd dat we hem vorig jaar al hadden gepost, dat kan je soms zo hebben. Niet dus, bij deze dan maar! Superleuk en super simpel te maken!

Je hebt nodig witte sportsokken, gekleurde sokken ( je kunt hier natuurlijk prima die sokken voor gebruiken waar de ander kwijt van is), knopen, knopspelden, elastiekjes, lijm, stukje oranje papier en rijst.

Knip twee rechte delen van de sportsok, de voet en het rechte stuk omhoog, de hiel knip je weg. Je kunt hier dus al twee sneeuwmannen mee maken. Vul het teenstuk helemaal met rijst en knoop het goed dicht met een elastiekje. Het andere deel keer je eerst binnenstebuiten, en je bind een kant goed af met een elastiekje en keer ‘m weer, dan kun je hem ook op de zelfde wijze vullen. Over het tuutje wat je overhoud komt straks de muts. Om het hoofd en de romp te scheiden, doe je daar ook een elastiekje om.
Je zou nog een stiekje kunnen doen om de sneeuwman langer te maken.

image

Met twee zwarte knopspelden kun je oogjes maken, ik heb er nog een drukknoopje bij gebruikt. Het neusje rol je van een stukje oranje papier wat je op een kopspeld lijmt.

image

Van de gekleurde sok(ken) knip je ook twee rechte stukken. Een keer je binnenste buiten, stiekje erom, keren en je muts is klaar. Truitje is het andere stuk, de randen rol je een beetje op. Je kunt er knoopjes op lijmen. Van een andere kleur sok kun je een sjaaltje knippen, eventueel in twee delen die je met een speldje in de nek vast zet. Een pluim op de muts heb ik gemaakt van een sliertje vilt, maar dat kan van alles zijn: lintje, belletje, pompon e.d.

Leuk om ze met een beetje sneeuw bijelkaar te zetten in bijvoorbeeld een grote accubak of windlicht…..

Veel plezier!

Advertenties

3 thoughts on “Sneeuwman

  1. leukleuk helemaal geen probleem dat je hem vorig jaar vergeten bent anders had ik de sneeuwmannen gemist en vind ik ze zo leuk dat ik de uitleg heb uitgeprint en ze na kan maken!!!

    • Deze zijn gemaakt van maat 35/38. Maar het kan ook met kleinere of juist grotere sokken. Of door elkaar heen. Dan alleen even kijken bij het knippen welk deel past.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s