Sint Maarten

Het is weer bijna zover. En wat is er nu leuker dan met Sint Maarten met je zelfgemaakte lampion te lopen? Zo moeilijk hoeft het niet te zijn. We geven hierbij een aantal voorbeelden, maar de mogelijkheden zijn eindeloos.

Voor het gemak en de stevigheid gebruikten wij ronde doosjes voor de stevigheid. Deze zijn z.s.m. verkrijgbaar via onze webwinkel. Kom je er niet uit, mail ons gerust.

Benodigdheden: stevig papier in gewenste kleur; transparant papier diverse kleuren; knutselpapier; lampiondoosje; ijzerdraad of lampionbeugel; prikpen, mesje of schaar; lijm .

Plak twee vellen stevig papier aan elkaar op de lengte van de omtrek van het doosje plus een beetje overlap. Teken eerst de figuren op de achterkant. Voor de vogel teken je ogen, een mond en veren. Prik of snijd de getekende figuren uit. Laat de veren aan één zijde vast zitten, zie foto.

Plak het transparante papier aan de achterzijde.  Plak de uiteinden van de lampion aan elkaar en lijm deze op de doosstukken. De open ring moet aan de bovenzijde. Knip twee pupillen en plak deze op de ogen.  Knip een rechthoek voor de kuif en knip deze meermalen tot vlak voor het eind in en krul deze met een schaar.  Krul de veren naar buiten. Knip voor de snavel een rechthoekig stuk. Vouw deze dubbel en knip er een schuine hoek af. Vouw weer open en knip op de vouwlijn een centimeter in. Vouw de rechte kanten naar binnen. Herhaal dit voor de onderkant van de snavel. En lijm ze op het bekkie.

Bevestig de lampionbeugel in de bovenrand, krul de onderkant van de beide uiteinden iets om, zodat de beugel goed blijft zitten. Wij verkopen ook de lampionbeugels.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s