koekjes bakken

Idee voor de herfstvakantie. Gezellig samen koekjes bakken en versieren.

benodigdheden: verschillende vormen uitstekers en icing; Wegwerpspuitzakken of puntzakken voor schepsnoep; satéprikker

Wij hebben onze koekjes gebakken met een kant-en-klare koekjesmix. Gewone zandkoekjes werkt ook prima. (recepten te vinden op internet)

Voor het maken van icing hebben wij eiwitpoeder gekocht bij een kookwinkel, gemengd met poedersuiker, water en eetbare kleurstof. (Voor verhoudingen zie verpakking eiwitpoeder).Je zou ook in de supermarkt kunnen kijken of zij daar kant-en-klare icing hebben. Dr. Oetker stiften zijn ook leuk om koekjes mee te versieren, maar hier kun je niet vloeiend mee vullen.

Zorg dat de icing niet te dun is, want dan loopt het van het koekje af. Maar ook niet te dik, want voor het inkleuren moet het wel vloeien. Doe de icing in verschillende schaaltjes, zodat je de benodigde kleuren apart kunt maken.

Schep met een lepel de icing in een spuitzak.Knip eerst een klein puntje van de onderkant spuitzak om de fijne lijntjes te kunnen tekenen. Als je aan de grote vlakken toe bent, kun je altijd een groter stuk afknippen.

Tijdens het inkleuren helpt het om het koekje voorzichtig! steeds even op tafel te tikken. Zo krijg je een gladder geheel zonder luchtbellen. Eventueel kun je een satéprikker gebruiken voor de kleine hoekjes.

20121017-200225.jpg

20121017-200242.jpg

20121017-200248.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s