fleurige bloemen

Nadat ik de eerste tekenen van de lente heb gezien, mag er ook wat meer kleur in huis komen. Bloemen zijn altijd goed, zeker als ze geen water hoeven.

Wat heb je nodig? Een bakje (ik heb een leeg smeerkaasbakje gebruikt), piepschuimbal, papier, cocktailprikker en gekleurde pijpenragers (Action).

Het bakje heb ik bekleed met papier en aan de binnenzijde met plakband vastgezet. Daarna de bal in tweeën gesneden en met de vlakke kant naar boven in het bakje geplakt. Bruin papier ter grootte van het bakje erin gelegd (de ‘potgrond’). Met een cocktailprikker kun je alvast gaatjes door het papier heen prikken waar je de bloemen wilt hebben. Maak allerlei bloemen van de pijpenragers en prik deze door de gaatjes in het piepschuim. Voor een leuke afwerking kun je steentjes of stukjes papier onder de bloemen strooien.

Uiteraard kun je de bloemen ook van ander materiaal maken. Bijv. coctailprikkers beplakken met papier als steel en bloemen maken van mooi papier of stickers. Of met ‘nepbloemen’ die je misschien nog ergens hebt liggen. Je hebt vast meer in huis dan je denkt.

Dit is ons resultaat geworden. Samen gemaakt met dochter van vier. Bloemen van stickers of met een figuurpons is wel iets eenvoudiger voor die leeftijd.

Advertenties

2 thoughts on “fleurige bloemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s